onsdag 22. oktober 2014

Grand Canaria


Vi hadde under hele overfarten gledet oss og sett frem til besøk av Fam. Tveide på Grand Canaria. De skulle dra hjem lørdag og vi ville dermed få to dager sammen med dem. Vi avtalte lunsjbesøk i Delphia når vi kom i havn. Det er ikke hverdagskost for oss. Ååå, som vi gledet oss!!!
August hadde med gave fra klassen til Sara. TUSEN TAKK alle sammen i 3.1 og spesielt Anne Marit som har organisert en pakke med brev fra alle i klassen til Sara. SuperkoseligJ

Høytidelig overrekking av gaven.


Lunsjbesøk!!

Vi fikk to dager sammen med Fam. Tveide…det var altfor lite. Men dagene ble utnyttet godt og vi fikk mye ut av dem. Stranda ble besøkt med bølgebading, snorkling, soling, skim-board, strandslottbygging, SUP-brett konkurranse og SUP padling. Vi var på restaurant og grilla i båten. Gutta var på fotballkamp og noen av jentene fikk seg en aldri så liten shoppingtur.
Våre gjester bodde på luksushotell og tok oss med i basseng og på SPA, en deilig avveksling fra det enkle liv om bord i DelphiaJ
Takk for besøket, vi håper vi ser dere snart igjen….

Bading i SVÆRE bølger!! Kjempegøy!!!
Jonas og August på fotballkamp…. Heia Las Palmas!!!

SUP konkurranse-GØY!!

Jonas ved bassenget med nydelig utsikt over stranden.

Jonas på skimboard…..det var gøy!!!

Avskjed og snufs…..

Etter at våre gjeste dro gikk lufta ut av oss og kidza ville ikke på stranda, men tilbake i båten!! Vi tok en aldri så liten strandtur og Axel slo seg skikkelig. Han surfet på skimboardet og datt ned oppå foten, stakkars!! Han fikk kjempevondt og hovnet opp. Han har ikke kunne gå på beinet før i dag, onsdag. Det blir heldigvis bedre og vi gleder oss til han blir mer mobil.

Kortspill er gøy!! Presidenten er konge!!




Det ble taxi tilbake til båten på gutta og Hanna, hvor de fikk slappet av med kortspill. Jenten fikk sjekket ut noen av alle de gøye butikkene her. Vi har jo så mange julegaver å handle.






Den brant fort, og ble tauet inn i havnen.




Det var action i havna lørdag ettermiddag, da en daycruser tok fyr,  og den brant fort…
Tøtt å ikke være i en båt som brenner!!!








Søndagen begynte normalt liv igjen, med husarbeid, båtfiksing og skole. Det ble den store rydde og vaskedagen, da det ble fire 8 kg maskiner med tøy og sengetøy. Det er et helt dagsprosjekt når vaskemaskinene ligge laaaaangt unna båten….og det begynner å regne når tøyet skal henges ut til tørk!!! Bare det å få tak i nok småpenger til vaskemaskinene var en stor jobb…cafeene var dessverre ikke særlig villige til å veksle. Så vi måtte handle flere ganger for å få tak i vekslepenger…heretter skal vi spare på småpenger!!!

Mandag tok vi turen rundt i havnen for å sette igang flere prosjekt. Vi var innom båtbutikken og gikk rett på en nordlending som jobbet der. Utrolig hærlig!! Vi kunne snakke og handle på norsk, og han var så flink. Han var et skikkelig kupp og anbefalte håndverkere. En flik seilmaker som skal fikse layzy-bagen og sy sidebeskyttelse, en kjølegrop reperatør (kjølegropen sluttet å funke igjen under overfarten!!), en sattelitttelefon spesialist, også hvor vi burde kjøpe stål til å forbedre installering av duo-gen. Også måtte vi fikse dobbelt system med lanterner kunne han fortelle...Det ble et hyggelig besøk i butikken og vi er veldig glad vi er her så tidlig at vi ikke må kjempe med alle andre om hjelp. Det blir nok betraktelig mer hektisk noe nærmere ARC vi kommer…
Tirsdagen tok vi turen til det nærmeste supermarkedet. De kjører ut maten til båten gratis hvis man  handler for over 60 euro , og det er ikke noe problem for oss. Det var utrolig deilig å ikke måtte dra på alle posene og flaskene selv. Skikkelig luksus!! Det er utrolig hvor mye mer tid det tar å handle når man ikke er kjent og ikke har bil. Men det er gøy å gå i nye butikker, vi finner stadig artige varer å handle:-) Vi må også følge opp seiliene som aldri kom frem til Gibraltar. De skal visstnok bli levert i dag ifg DHL, men det kan vi nesten ikke tro. Spennende!!!

Her i havnen merker vi også en forskjell fra andre steder ifht det sosiale. Det er flest langturseilere her og de er ofte mer interessert i å bli kjent med hverandre. Vi har havnet på barnepontongen og her er det foreløpig to andre familier med barn på samme alder som våre. Vi var på starnden med familien Smart fra england- superkoselig!! De har tre barn og vi håper kidza kan få glede av hverandre. De er også en dansk familie her, med to jenter som vi blir kjent med:-) Begge disse familiene skal være med på vanlige ARC, og vi drar dermed ikke over til Karibien på samme tid. Men vi skal jo alle til Karabien....

Sara koser seg med brevene fra klassevennene sine hjemme :-)




2 kommentarer:

  1. Hei Sara! Det ser ut som om dere koser dere. Du er en god klasseveninne og jeg blir så HAPPY av å se på bilder av deg :)
    Hilsen Sina.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Sina. Tusentakk for det superfine brevet jeg fikk av deg:-) Jeg ble veldig glad når jeg leste det!! Hilsen Sara

      Slett