tirsdag 19. august 2014

Italia 1: Reggio de Calabria og Vulcano



Reggio de Calabria er ingen turistby, og det var faktisk litt hærlig. Etter en kjas med servitrisa i en issjappe (som faktisk kunne litt engelsk, vi er dessverre ingen kløppere på italiensk….) hadde de ikke noe spesielt å by på i Reggio. Vi måtte jo sjekke ut byen, Vi fikk smakt på pizza, italiensk is og en tur i handlegata. Her var det mange fine butikker bla ZARA, så litt shopping ble det J 

Venting utenfor en av butikkene….

Søndagen fikk vi sjekket ut stranda og museet. Stranda var helt ok, deilig å slappe litt av med bading og ball og bøker. Stadig plannlegging som må gjøres…
Vi merket at de har brennmaneter også her i Italia, dessverre….Rebekka ble brent!!! Badevakten var raskt på pletten, og fikk sendt oss av gårde til medico (medisionhjelp). Rebekka ble tørket på brennmerkene og påsprayet noe som hjalp!! Så det var supert!

Det var store brennmerker fra en liten brennmanet...

Museet viste mange forskjellige ting, men er mest kjent for de gamle bronsestatuer fra ca 500 f. Kr som var funnet rett utenfor Reggio. De sto i et eget rom med spesiell luft for å bevare de best mulig. Drt var dessverre ikke lov å ta bilde. Det er mye historie her i Italia og artig å få med seg litt av det!

Vi dro videre til Ionien øygruppen mandag morgen. Gjennom Messina-stredet opplevde vi den sterke strømmen. Plutselig  snudde båten retning, akkurat som om noen tok tak i rattet…det var litt ekkelt; hva skjer?? Åja…det er bare strømmen som tar tak i roret, se!!


Her så vi også sverdfiskebåtene som er ute å fisker og en av de mange hydrofoilene som kjører rundt her nede.





På vei de 50 natiske milene til Vulkamo fikk vi tid til litt skole. Den har begynt nå, har den ikke? Myk start her nede i Italia…. Livet i sjøen og fantasy er unnagjordtJ Å, jammen ble det ikke pannekaker til lunsj (mat og helse, pappa!!)



Delphia ligger så fint på svai…



Månene kommer opp over fjellkammen…og det går fort her nede. Nydelig å ligge på svai:-)

Vulcano øya har en aktiv vulkan og dette måtte vi sjekke ut. 


Vi gikk opp til krateret og her luktet det svovel. UÆK!!  Vi ble fortalt at vi ikke måtte puste inn lufta som kom ut av hullene, da denne er svært giftig!!


Jonas og Sara ser ned i krateret.


Det er jo litt guffent...

Hele familien samlet på toppen av krateret….

VI ble jammen skitne på beina gitt...


Vel nede hadde barna lyst til å bade i vulkansk gjørme…men det fikk de ikke lov til. Da deres hud er for fin!! Vi voksne var litt lei svovellukt og hoppet gladelig over gjørmebad.


Dette vannet skal ha legende kraft…luktet jaffal sterkt!!

Det ble bading på den sorte stranda i stedet, ikke værst det heller!!



I morgen drar vi videre til øya Storboli som har en levende vulkan som har utbrudd hver 20-30 minutt. Her må man ha med guide for å få se på krateret. Vi håper Jonas og en voksen kan få seg en tur opp til toppen mellom lavaen som visstnok renner der…



2 kommentarer:

  1. Det opplever virkelig mye forskjellig. Godt å se at dere er i gang med skolearbeid, er jo litt bekymret for å at dere får gjort det dere skal;-)

    SvarSlett
  2. Ja, læring og undervisning er vi godt i gang med;-) Nå står Roma spesielt på timeplanen; antikken og rennesansen. På skolen her på Delphia så lærer læreren veldig mye, ofte akkurat idet læingen gis ;-) Så vi får håpe det glir inn til elevene...Vi satser på at vi får gjordt det vi skal…jaffal sånn etterhvert!!! Vi har jo med sikkert 20 bøker og kidza vil gjøre ALLE oppgavene, så det kan jo ta litt tid;-)

    SvarSlett