tirsdag 5. august 2014

Hellas 2: Ionian:Paxi, Lefkadas og Meganissi



Vi har nå seilt rundt og vært på en del greske øyer; N Othianko, Korfu, Paxi, Antipaxi, Lefkadas, Meganissi og nå i dag Ithaka. Vi planlegger å dra innom Kefflonika før vi setter kursen mot Italia. Vi er ikke alene her på seiltur på de Ioniske øyene, det er helt utrolig hvor mange andre som også seiler her-veldig mye leiebåter!!!

Vi har nå fått installert oss godt i båten og begynner å bli vant til å bo i båt. Vi kom endelig til en havn, Odyssevs Marina på Meganissi som hadde landury service. Det var ufattelig deilig!! Vi fikk vasket alt sengetøy, håndklær og skittenklær!! Har aldri satt så pris på en vaskemaskin før, det var selvfølgelig en dame som betjente denne maskinen og vi måtte betale 5 euro pr vask, men det var det vel verd:-) Vi hadde dessverre ikke tid til å vente slik at vi fikk tøyet tørt. Dermed benyttet vi båten som ett stort tørkestativ før vi seilte ut på sjøen igjen…..


Alle ledige plasse ble benyttet, og det gikk ufattelig fort å tørke 5 vasker!!


De tre store barna har virkelig dilla på kortspillet Presidenten. Det spilles før frokost, på stranda, under seilas og etter leggetid(!!!)


Her er det kortspill på stranden, deilig med pause fra bading!!


Hanna er utrolig flink til å leke og koser seg med dukker, perler, farger og klistermerkebøker. Hun har lært å svømme og har nå en rekord på over 100 svømmetak, så nå har vi sluttet å telle;-) Gleden er stor over å kunne bade uten armringer på dypet -hærlig!!
Lek i den lille båten

Hanna er også blitt kjempeflink til å vaske opp!! også syns hun det er så gøy:-) Det er vi glad for alle sammen….















Vi har badet masse:-) Svømt i huler, utforsket gamle boplasser og landsbyer. Det er tydelig for alle at de er fattigere her i Hellas enn hjemme i Norge.

















Favorittretten taco her i den idyllisk havnen Lagos på Paxi
Bading med spekkhogger og madrass
Mamma får prøve ringen -GØY!! Jonas kjører….





























Frisøren var på besøk…vanskelig å holde lagt hår fint med saltvann i… 




























Alle fire barna badet etter båten på tur rundt meganissi…rett uten for skorpionøya til Onassis

Favorittretten på cafe på stranda på Meganissi. "Se så stort jeg har!!"

 Vi var på en strand på Meganissi med beachvollyballbane og vi fikk spilt endel…det var kjempegøy og Jonas ble etterhvert ganske så god!!

Imens vi spilte vollyball koste Hanna seg på lekeplassen...


Her er bilde fra gåtur på Meganissi. Gøy å se øya fra den siden, ikke bare fra sjøen...

Vi seiler forbi mange kule huler her i Hellas

 Vi har fisket masse, men ikke fått noe fisk…kan det være noe utstyr vi mangler, Jon??


Vi lærer stadig mer om seiling. Delphia kan dessverre ikke seile så skarpt opp mot vinden og motvind er utrolig kjipt! Den prøver vi å ungå, men vindene her er ganske ufotutsigbare….Vi har fått erfare gustene som kommer kastende ned fjellsidene og skaper svært uforutsigbare vindstyrke og retning. Været er virkelig noe vi kommer i nærkontakt med!
Forskjellige ankringsmåter er også noe vi får god trening i…her er det ikke like vanlig eller enkelt å legge seg longside slik en ofte gjør hjemme. Når vi ligger i havn er det alltid ”stern to”, dvs at vi rygger inn til bryggen. Som regel må vi da legge ut vårt eget anker slik at det holder oss på plass, mens det noen steder er ”mooringer”  dvs. lange tau som vi kan feste oss i. Vi har også ligget på anker med lang line inn til land, men aller mest ligger vi på svai. Da ofte i bukter sammen med mange andre, slik at forholdet mellom båtene kan bli av en spennende art…akkurat i kveld har vi en båt ca 10 meter fra oss, de  la seg til på anker mens vi var inne  på land å handlet. Vi håper det går bra gjennom natten og at båtene beveger seg likt ifht vinden. Det er jo også alltid spennende om ankeret holder;-)
Barna elsker når vi kommer til overnattingstedet og skal ankre opp. Da får de nemlig lov til å spilleJ på I-pad…etter ett par kavete havninnkjørsler og oppankringer i Montenegro, hvor Hanna slo seg og satte foten i rattet (gikk bra), fant vi ut at barna må vekk! Vi voksne må konsentrere oss om båten og det er mye å finne ut av i ny havn, med vind, grunnforhold og andre båter. Denne ordningen funker fint og de springer gledelig ned i båten når vi nærmer oss havn…Naboene ser storøyd på oss, når det etterhvert ramler 4 engasjerte og til tider høylydte barn opp fra salogen!!

De er ganske fordypet i spillenes verden…det er godt i har 4 I-pader;-)


Vi har funnet ut at kartene ikke alltid er like lette å forholde seg til….soomkart på kartplotteren kan få deg til å overse små undervannsgrunner om du ikke er nøye….og da er det fort gjordt å bumpe henni noe!! Kartet er dessverre ikke helt riktig ifht dybdene og det gjør at du ikke helt kan stole på kartet... Det fikk vi erfare når vi nådde Lefkadas i kveldingen og skulle ankre opp. Ingen av de tre ankerplassene som sto nevnt som mulige på kartplotteren var grunne nok for anker (de var faktisk hele 10 ganger dypere enn hva som sto på kartet på kartplotteren).  Det endte opp med at vi måtte dra inn i en full havn i mørke og legge oss på anker sammen …det er ikke optimalt, men gikk heldigvis greit!

Nå er vi på Ithaka, stedet hvor Homers Odyssevs var konge for flere tusen år siden, og i morgen skal vi dra i hans fotspor på tur!!



2 kommentarer:

  1. Utrolig spennende dette er å ese om!! og såå mange fine bilder :) Ikke så morro med alt været :/ Vær forsiktige <3

    Hilsen Lisbeth

    SvarSlett
  2. Hei Lisbeth. Det er mange fine bilder ja, ikke lett å velge hvilken vi skal legge ut…Så gøy at du syns det er spennende, det syns vi og:-) Spesielt med det derre været... Vi skal være forsiktige!!

    SvarSlett