onsdag 6. august 2014

Hellas 3: Ithaka og Keffalonika



Vi dro på oppdagelsestur på Ithaka. Vi glemte først å ta med I-Paden med skikkelig kart med gps og da var det var helt umulig å finne ut hvor vi var og hvilken vei… alle veiene er like små og kronglete og skiltinga er på gresk med greske bokstaver. Det er helt gresk for oss ;-) Vi dro tilbake til båten og fikk med oss skikkelig kartutstyr og da gikk navigeringen mye bedre. Vi kom oss ut på tuppen av øya og fikk utforsket en gammel forlatt bygning…kanskje det har vært en radiostasjon?? Her gror det løk og krydder og gjeitene gikk fritt…


 
Jonas holder på å dette ned…HJELP!! Hehe…
Fin utsikt og skikkelig bratt her.
Kule barn inni den nedlagte radiostasjonen...
Her er vi på vei opp til Rizas hule.


Masse svære insekter prøvde å sperre veien for oss...
Etterpå tok vi turen opp fjellsiden til en hule. Det var litt skummelt å gå i skogen her, for det er så høye lyder og mange store insekter…som gjerne flyr i deg i en voldsom fart. Vi kom over mange biller, edderkopper og spinndelsvev med fanget insekter i. Vi så også en flaggermus oppi en uttørket brønn, spennende…
Vel oppe i hula snublet vi over en geocatch, det var jo litt artig!!





Alle sammen inni Rizas hule -kult her!
Skjønne barn i huleinngangen:-)


Vi fikk med oss miniatyrutgave av Odyssevs palass. Var inni en av de forlatte møllene som stå på toppene overalt her, de skal ha blitt brukt til å male korn i den tiden Ithaka var full av hvete…Vinden blåste veldig opp og vi  å bli bekymret for Delphia som lå på svai i bukta, holder ankeret?? 
Vi fant ut at vi måtte dra tilbake og sjekke opp…på veien kom vi over noen fine utsiktspunkt og et gammelt forlatt kloster.


Jon & Renate på utsiktspunktet, med barna aldri langt unna;-)

Så var det på tide å forlate Ithaka, kursen går mot Keffalonika og hovedstaden Argostoli, hvor vi kan sjekke ut av Hellas. Det er viktig å ha papirene i orden.
På veien nedover hadde vi fin medvindsseilas, med en overnatting i en skjønn bukt med litt for mange veps. Vi er blitt vant til å spise med disse ubedne gjestene, da vi fikk besøk av dem på Meganissi også. Det har gått veldig bra, helt til en fløy inn under håndkleet til Jonas…AU!!!  Det er noen plagsomme dyr og mang en tanke har blitt tenkt på hvorfor disse dyrene er blitt skapt!! (Vi vet jo det, men likevel…) Det slitsomt å måtte passe på på ikke spise veps, de virkelig elsker kjøttdeig…

Tilslutt ble Jon lei og her er er hans vepsefangst ila ett par minutter...



Lek med godteri unnerveis…diverse reklamefilmer ble innspilt!! GØY!
Det er ingen kommadolinjeproblemer på Delphia. Renate er veldig fornøyd med å gjøre det hun blir fortalt (og litt til) og få lov til å slippe å være kaptein. Barna derimot, de prøver seg støtt og stadig…. 

Sara er kul, men ingen ekte kaptein!!



Hanna er en stor sjarmør, men ingen ekte kaptein...














Rebekka gjør en god figur, men er ingen ekte kaptein….




Jonas er bestemt, men er ingen ekte kaptein…..

















Her er skutas ekte kaptein, Jon Svendsen!!
(Til ære for kollegaene i CAN som bidro med outfiten)
Da vi rundet tuppen av Keffalonika endret vind og sjø seg dramatisk. Fra medvind til en motvind som eskalerte opp i 23 knop. Da kommer vi oss senere frem og vi skjønte at vi ikke ville nå frem før det mørket, dermed ankret opp utenfor en liten by, Kato Katelios som har sandstrand. Jippi for sand!!
 Det er mest steinstrender i Hellas, så dette var kjærkomment. Dønningene som slo inn i båten fra siden var ikke like velkomne, da det er veldig ubehagelig med rulling fra side til side…Vi tok kveldsbad og kveldsmat inne i byen og kom ut til båten i 23:30 tia. Da sovnet vi fort, dessverre hadde vann trengt seg inn gjennom luken over foreldresengen (som ikke var skikkelig lukket) slik at sengen var gjennomblaud!! Dårlig natt det derr…

Neste morra etter frokost på stranden bar det videre inn til Argostoli.
Her fikk vi lagt oss greit til langs promenaden. Her svømmer det havskilpadder, så vi fikk tatt noen fine bilder av dem. De er jo så søte!!





Heihei!! Sara mente hun kunne kommuniserer  med de og jammen kom de ikke opp å hilste på oss...


Disse sjøskilpaddene er det mange av her og de har det bra inni bukta her. 
Det er jo litt show å ligge til kai og vente på at været skal roe seg ned litt….masse båter som kommer og drar. De kjører ankerene i hverandre, legger ankerene feil …generelt er alle litt redd for sitt eget anker. Vårt ble tuslet til av noen italienere når de dro, og vi hadde ikke nok ankerkjetting ute til å få den til å feste seg på ny. Jon kjørte ut ekstraankeret, men det er ikke bra nok i 20-30 knops vind. Så vi måtte ut med båten og legge ankeret på ny! Ellers har en av naboenes båt blitt oppskrabla når det samme skjedde med dem mens de var på tur og båten gikk i brygga. Det er masse å passe på, men vi fendrer den godt opp når vi går vekk fra båten….

Så måtte vi oppleve et badeland her i Hellas. Dette er noe av det rareste….vi kom til et tilsynelatende forlatt badeland. Ved nærmere ettersyn var det åpent, 4 stk som jobbet her. Joda, her var det bare å komme inn. Da vi spurte hva det kostet var svaret: 4 euro for solsengene…(og vanlig pris på stranda er 6 euro) Jippi,tenkte vi: GRATIS!! Det kan vi liJ
Vi var de enste badegjestene hele dagen…da gjør man seg noen tanker omkring markedsføring, prising etc. Generelt kan nok grekerne ta mer betalt…vi er spent på prisnivået i italia, men har hørt det er markant høyere. Jaffal for havner, vann etc


Jonas og Hanna inni grotten, som hadde lysende stein!!

 Etter 1 mnd sammen alle seks hele tiden fant vi ut av tiden var inne for en deledag. Jon leide moped og tok først med Jonas og Hanna på tur til grotter og strand, før det var Rebekka og Saras tur til å bli med på borg, vinery og strand.
Hanna og Jonas på svømmetur i det krystallklare vannet!
I båten fikk vi vasket gulv og klær, fikset på blogg og nytt storbyens fasiliteter; cafe og shopping!! Det var utrolig hærlig med bare to barn for en dagJ Så stille det ble….det var også veldig hærlig å se når barna møttes og måtte fortelle alt de hadde opplevd til hverandre!!





Rebekka og Sara med pappa på vinery….


Sarapå vei opp til borgen…?!?
Ulikt vinlageutsyr.
Is må til!!!















I dag er det strandtur og tivoli på planen før avreise til Italia er satt til torsdag morgen 08:00.
Inni en slags grotte...

En nydelig liten sandstrand:-)

Livet er helt ålreit…!!!


Da er det ut av Hellas og over de 240 nautiske milene til Italia. Vanlig vind her er vest-nordavind, men vi kan ikke ha 30 knops motvind hele veien for da bruker vi en uke eller opp diselen vår: Så vi må forsøke å sette over i et heldig værvindu…Det har vi ventet på hele uka og den meldte vinden har vært svært sterk (30 knop) nordvest, dermed har vi valgt å vente til den løyer…de skal skje i morra torsdag, vi får nok noe motvind, men forhåpentligvis ikke veldig sterk.
Det blir spennende med 2døgn+ i havet…..



















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar