torsdag 7. mai 2015

Good by Caribien!!!


Delphia ombord på frakteskipet, Qamutic!!
Klar for atlanterhavskryssing….
Forbredelsene til å sende Delphia på skip hjem, mens vi er på roadtrip i USA, begynte for alvor i en rolig bukt utenfor Charlotte Amalie på St. Thomas. Det er mye som må fiksesJ Båten må klargjøres for sjøtur med rydding og vasking, tømming av kjøleskap og fjerning av forseil, tau, grill…alt unødvendig som kan slite seg løs på turen og skape problemer. SÅ vi har ordnet og fikset, gjort skole og forberedt oss på USA tur. Vi så at flybillettprisene begynte å stige fort, så det ble bestemt at Renate skulle fly med Jonas, Hanna og Rebekka til Orlando først på fredag. Dermed ville vi slippe hotellopphold på St. Thomas (som er kjempedyrt siste helga i karneval), da skipet ikke blir lastet før. Jon og Sara skulle så fly etter når Delphia var trygt plassert på Qamutic.
Flybilletter, hotell og bil ble booket og spenningen begynte å stige….

Vår lille rolige "fiksebukt".
Vi måtte innom på stranda og bade litt innimellom….

Her var det flere forskjellige badegjester...

På lokalbuss...

Bukta var fin og det går buss inn til sentrum herfra for 1 dollar. Det er jo helt fantastisk !! Første gang  vi har kunnet benytte oss av lokaltransport:-)  I bukta var det er gjeng med  ”liveaboards”-folk som lever om bord på båt på ubestemt tid. De kom hennom å snakket og tilbød seg å hjelpe om vi trenget det, og inviterte oss på sundowner og snacks på stranden. Vi joinet og det var kjempehyggelig! Vi fikk snakket med en del amerikanse seilere. Det var så utrolig hyggelige og hjelpsomme…Det er noe av det koslige med langtur seilermiljøet…man har en felles hobby; båt, vær og alle er på reise, så det er mye å snakke om! De aller fleste er interessert i å treffe folk og må da ble kjent med nye mennesker fordi folk kommer og går hele tiden….

Uka gikk fort, men vi fik med oss litt av karnevallet på St. Thomas. Det ble en kveld på tivoli og barneparaden i byen fikk vi også med oss. Det var mye gøy!! Et av høydepunktene var da et korps spilte ”the Fox” av Ylvis mens de danset til:-)

Flinke drillpiker:-)

De vet hvordan de skal pynte en bil….

Flere drillpiker i fargerike kostymer...

Det gjorde godt med en lokal slush i varmen.

Korpset var også med å danset…skikkelig kult!

"Dansk" korps fra St. Cruix

Barn kledd opp i lokale drakter.

Stoooore streelband! De lager mye lyd!!!

Hadde Renate, Jonas, Rebekka og Hanna!!
Fin utsikt til flyeplassen fra båten...

Da var det siste forbredelser for Sara og Jon.
Jolla ble vasket og lappet…den begynner å bli sliten! Den har gjordt en god jobb!!
Her er frankteskipet, Qamutic som skal frakte Delphia over dammen.


På vei opp….Sara og Jon trodde de skulle over i en liten bår før Delphia ble løftet på..
Men Sara kan fortelle at hun kjente båten beveget seg OPPOVER mens hun satt intetanende på do!!

Sara og Jon fikk gå av når Delphias dørk fluktet med Qamutic.

Delphia på vei opp…
Båten er skjeggete under og mannskapet skal heldigvis rengjøre henne under overfarten.

Delphia på plass i krybben.
Vi håper hun får en fin tur over atlanterhavet:-)

Det er litt vemodig å si farvel, men vi er klar for nye eventyr i USA, England og så Norge!!
Vi har hatt 5 måneder her i Karibien hvor vi har vært innom jaffal 44 små og store øyer, fordelt på 13 ulike land med alt av innsjekk og utskjekk!! Vi har lagt på mange ulike ankerplasser hvorav de alle fleste på anker, noen få på mooring og 8 netter i (4 forskjellige) marinaer.
Vi har sett mangfoldet i de karibiske øyene fra fjelløya Saba til sandøya Barbuda. Fra fattigdom på St. Lucia og grenadinene til griseluksus på St. Barth og St. Maartin.
Vi har vært på steder vi har kjempet med maaange andre om å få en liten plass å legge båten for natten, typisk på British Virgin Island for så å ha ankerplassen helt for oss selv i Puerto Rico og på Barbuda!! Vi har læret mye om slaveri og historien, sett mange Fort og enda flere  fjelltopper, fisker og strender! Vi har møtt masse fantastiske menneske, både lokale og seilervenner. De lokale er stort sett alltid hyggelige og vennlige, vi har alltid følt oss trygge og velkomne om det så bare var pga lommeboken vår…Seilere er generelt noen utrolig trivelige folkJ
Vi har virkelig nytt det hærlige klimaet i bikini og shorts. Vi begynte nesten å savne det å fryse på slutten…sola ble så normal at vi ikke tenkte over om den var der eller ikke og soling, det hadde vi ikke behov for å drive medJ Men bading det var gøy!!! Vi kommer spesielt til å savne det asur-mint fargede vannet med 30 grader, hvor du kunne bade helt til du ble lei eller sola gikk ned….
Vi har seilt mellom øyene her, men det er korte avstander her i Karibien så det meste gjøres på dagsetapper. Det ble vel 3 nattseilas i løpet av våre 5 måneder her. Den første var en smørseilas, mens de to siste var mer heftige med mye og svært skiftende vind i bekmørka!!
Så nå tar vi den lette løsningen, setter Delphia på skip, får sett noe av USA før vi seiler hjem fra England. Siste dagers uvvær rundt Azorene gjør oss svært glad for å være her og ikke utpå Atlanterhavet!!! Det har virkelig gått inn på oss med Kolibri som kullseilte og som ble reddet ut med helikopter….Vi kjenner jo mange som er utpå nå og våre tanker går til alle som kjemper mot sjøen. Vi håper virkelig alle kommer velberget gjennom det!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar