lørdag 20. desember 2014

St. Lucia


God Jul!!!
Julestemningene er ikke her…
men de har fine juletrær!!!


Vi har tatt dagene med ro. Når vi vet vi skal være her i Karibien det neste halve året, så har ikke ting noe hast. Vi har skjønt at v i ikke kommer til å få med oss alt uansett, så det gjelder å velge ut det vi vil se og heller nyte det…
Det er virkelig deilig å roe an ned litt…
Vi valgte å bli i Rodney bay til premieutdelingen og deretter bli med ARC+ ned til Margiot bay. Vi har deltatt i de ulike ARC arrangementen og hatt endel skole og selvfølgelig badet masse. Her er det så varmt, man blir faktisk litt slapp av det! Heldigvis er det endel skyer og regner litt innimellom, også er det alltid en liten bris på sjøen. Det er også mye å finne ut av i en ny verdensdel og et nytt land. Det er  mye forskjellige og anderledes frukter og grønnsaker her. Maten er generelt veldig dyr og med svært begrenset utvalg.

Gøy å bade i bassenget i marinaen.

En pause i parken på handletur til Castries.

Nydelig strand på Rodney bay...

Onsdag kveld var det premieutdeling og vi fikk med oss pris for de yngste deltakerne. Det var ikke mange barn som deltok på overfarten og våre søte små sjarmerte mange…Det er visstnok ikke så mange land som godtar hjemmeskole, så vi er glad de gjør det i Norge. Når motortimene ble regnet inn viste seg at vi kom på 5.plass av 12 deltagere i vår gruppe. Det er vi fornøyd med, vi "konkurerte" jo tross alt med garvede seilere som hadde planlagt dette lenge…Men vi merket jo at forhåpningene var høyere denne gangen siden vi lå på 2. og 3. plass underveis. Motortimene som blir rappotert er basert på ærlighet så….det er nok ikke alle som rappoterer alle timene for å si det sånn. Det gjorde vi …menmen…Det er jo bare for morro denne konkurransen. Festen var artig den…med gratis drikke, mat (som kom altfor sent) og underholdning...

Kidza fikk pris for å være de yngste deltakere på ARC+
Lokal dans og musikk….


Barna koser seg med gratis drikke!!!!
Koselig å få treffe Alex og Inez før vi må dra videre...

Fruktbutikken kommer kjørende og selger all slags overpriset frukt…
mulig vi kunne vært hardere med pruttingen.

Takk til ENIGMA 7 for alt dette og mer til….;-)
Seilere er hyggelige med hverandre…...de deler gladelig og like før vi skulle dra fra Rodney Bay kommer skipper og kristiansanderen Per Arne på Enigma 7 med tilbud om å overta all hans mat fordi han skulle hjem. Ja, takk sa vi og smilte bredt!!! Vi hadde da allerede vært på sundowner hos dem en kveld og sett deres nydelige båt. Disse gutta har seilt himla fort med ARC-en. De brukte kun 14 dager fra Las Palmas til St. Lucia og hadde masse snacks igjen i båten. Så tusen takk for chips, sjokolade, is, skinker, ost, løk, egg osv…Det kommer godt med hos oss:-)
ARC+ hadde laget program i Margot bay med flott velkomsfest og sponset overnatting. Vi joinet og det var virkelig en nydelig plass….Det er det tydeligvis mange som syns, for det kommer stadig vekk seightseeingbåter og kjører rundt seilbåtene og ser på oss…. -hærlig,-)


Velkomsfest i Margot bay ble holdt på en flott resort.
Denne resorten med nydelig badebasseng har marinagjestene tilgang på….

Søstrene Svendsen koser seg med gratis tapas og brus!!!

Hanna er happy for adventskalendere:-)
Hver morgen er det en ny bit smeltet sjokolade...

Spennende…et vrak må inspiseres!!

Juhu…endelig er gummibåten oppblåst og ungene kan få kjøre full fart!!!

Renate og Sara på SUP tur:-) Et nydelig sted….

Skole må til:-)

Slengtau…..-kjempegøy!!!!

Hanna og dukka…den lokale jenten var svært fasinert av dukken og fikk lov å låne den:-)
To regnbuer og to skatter!!!

Her ligger Delphia i lagunen sammen med mange andre ARC båter….

Rebekka på fishfry marked.
De hadde deilige fishfingers her:-)
Fredag kveld arrangerte ARC tur til et lokalt fiskmarked. Vi hev oss med og gledet oss til en lokal opplevelse…men nei…her var det bare turister og maten hadde turistpriser så vi ble litt skuffet. De lokale kom visstnok mye senere…Skuffelsen ble forsterket da vi skulle betale for taxituren. Renate var blitt fortalt at det kostet 12 dollar, noe som var helt ok. Men da regningen skulle gjøres var det 12 US dollar, og ikke EC dollar som er den lokale valutaen…det ble en dyr opplevelse for oss. Så fra nå av må vi huske å alltid forsikre oss om hvilken valuta de snakker om….Det er litt slitsomt  å irriterende når de hele veien prøver å sno oss. Taxisjåføren skulle ha 1000 kr for en tur/retur til butikken(som er et kvarter unna….). Vi får også hele veien båtgutter som banker på båten og lurer på om vi kan kjøpe frukt, brød eller vil ha taxiturer til temmelig stive priser….så noen utfordringer har vi her i paradis.
Vi måtte sjekke ut bassenget på resorten og guri hvor skjønt!!


Rebekka, Jonas og Sara i det store bassenget!!

Rebekka i det lille bassenget!!

Gøy å bade!!! Herlige basseng og solefasiliteter…..

Hanna og mamma koser seg i sola...

Nydelig utsikt fra ankerplassen vår….
Vi er i Karibien:-)

Nå har vi bunkret opp godt før vi skal reiser sørover. Det er visstnok ingen butikker nedover på grenadinene….Nå begynner ankertilværelsen med snorkling og endeløse strender…
Første stopp er er mellom pitons utenfor Sufrier. Vi avtalte seightseeingtur til gjørmebad og foss med båtene Piroya og Mouline. Det ble en fin tur!!


Her er vi på sightseeingtur.
Vi er spente på hvordan vulkanen og fossen er...

Her er familien Svendsen i krateret i vulkanen Sufrier. Den hadde siste utbrudd på 1800-tallet en gang, og blir gjevnlig overvåket. Det er visstnok bra det kommer ut røyk, dermed får den sluppet ut noe av trykket.
Jon full av gjørme!!

Vi bader i varm kulp etter å ha smørt oss inn med vulkangjørme...

Rebekka og Sara i fossen!!

Guiden vår viste oss noen av de lokale trærene og fruktene.
 Dette er et kakaotre og bønnene var faktisk ganske gode:-)

Deilig strand mellom Pitons.
Barna leker i sanda i solnedgangen...

Solen går ned over Delphia...
Så dro vi fra St.Lucia nedover mot Bequia og Union Island.

1 kommentar:

  1. Gøy å følge med på reisa!

    God jul og godt nyttår fra oss på Pramsnes

    SvarSlett