mandag 29. desember 2014

Grenadinene og Jul

Så var vi oppe til Bequia i god tid før jul. Så får vi gjort unna juleforberedelser som å vaske båt, pynte og bake pepperkaker!! Til var store glede var det masse norske båter der allerede og mange flere kom etter hvert…... Gjensynsgleden med barna i SPIRIT var stor. Barna lekte sammen hele dagen, det ble pepperkakebaking, legobygging, bading….

Et uvanlig julaften med bading, strand, sjø og seilbåt….









Sara, Anne Sofie og Hanna baker pepperkaker

Kakene må spises- de holder ikke så godt her i varmen.

Jul!! Nisse og pepperkakehus:-)

Julaften kom endelig…og det ble bygget et nydelig pepperkakehus!! Vi måtte også ha oss et bad før det var julegrøt hos Ariane. 12 barn var samlet og Hanna var den heldige vinneren av mandel og premieJ Deretter ble det pakkeutdeling om bord i Delphia før vi dro på restaurant å spiste deilig buffe!! Det er ikke ofte julemiddagen blir fortært med sand mellom bena…..


Jentene koser seg med julegavene!
Vi hadde en fin julefeiring med mange nye seilvenner. Det er utrolig hvor mange nordmenn som er her i Karibien,, og de fleste samles i Bequia til jul. Det er veldig hyggelig og sosialt med langturseilere, de fleste er veldig åpne og intressert i å slå av en prat. Man har felles tema i båt, seiling, planer ,overfarten, så det er mang et tips og råd som blir delt….. Jula og jule forberedelsene her har vært svært så rolige her og det har vært fint! Vi må jo innrømme at vi savnet snø, familie, julegudstjeneste og alle tradisjonene som hører julen til og vi gleder oss til jul hjemme neste år!

1. juledag ble det oppdagelsesferd på Bequia. Først var vi på tur i jolla, deretter tok vi beina fatt. Det var hærig med en tur, det er vanskelig å få beveget seg nok på seiltur. Så det var gøy å se litt mer av øya.

Et nydelig hus bygd inni fjellet.
Det sto tydelig: KEEP OUT så vi gikk ikke i land.

Her ligger vrakene….litt for mye sjø til å gå noe særlig nærmere!


Ut på tur!

Gøy å bade i bølgene!
Vi fikk fylt fulle vanntankene av vannbåten...


Etter 5 netter på Bequia og en fin julefeiring er det på tide å sette kursen. Vi drar sydover igjen… Vi seilte fint nedover i 7-8 knops fart. Plutselig skriker Jonas til…Han hadde fått en fiskekrok i foten!! UFF…au….
Det var vondt!!

Vi prøvde å ta den ut selv, men det gjorde svært vondt! Vi tekstet med Linn og fikk vite at det var en god lege på Palm island, rett utfor Clifton. Vi endret da kursen og kjørte på for å komme frem i dagslyset…Det klarte vi fint og legen satte lokalbedøvelse før han dro ut kroken. Nå har JOnas litt vondt i foten og hinker bortover...Vi er så glad for at dette skjedde her hvor vi ble anbefalt en god lege og alt gikk så greit.  
Vi dro neste dag videre til Clifton og ble her ønsket velkommen av tuter fra 3-4 båter som lå der…Superkoselig! Her lå jo mange av våre bryggevenner fra Las Palmas, og vi fikk beskjed om at det var fellesmiddag på strandresturamten klokka fem. Supert!!

Nydelig plass!!!
Her er strandrestuaranten...

Nydelige folk og mat med hummer, fisk, ris , salat osv
Barnebordet med 11 barn
Utover kvelden ble det tenkt bål på stranden….nydelig!!

Neste dag var det lunsj på stranden. Resturanteieren Tim stilte med grill og fisk, så tok vi med mat og fikset selv. Fantastisk!!!

Vi føler vi har funnet "vår" egen liten strand her, godt og lunt i de sterke vindene som blåser akkurat nå. Masse hyggelige folk:-) Barna leker, vi snorker, løper tur i fjellet,  vi voksne kjaser, deler historier og planer….Vi blir her alle sammen til over nyttår og drar derfra viderer i alle slags retninger...

1 kommentar:

  1. Hei
    Takk for oppdateringen. Her b låser det ganske kraftig- på vestlandet er det vARSLET DEN KRAFTIGSTE STORMEN SIDEN 1994. Godt jeg har bilen deres under carporten og at båten er lagret her oppe med presenning . Julen er snart over og vi har hatt det relativt rolig ift tidligere år. Her er noen få cm med snø, men den tiner nok i all vinden nå. Skal hilse fra mamma og vi gleder oss selvsagt til å møte dere på Antigua den 13. februar kl 14- hvis alt går etter planen.
    Håæper det går fint med foten til Jonas- det blir jo lett betennelse i sår nede i varmen.
    God reise videre

    SvarSlett