fredag 13. februar 2015

St. Maarten og St. Barth

Vi seilte gjennom natten opp til St. Maarten. Det var lenge siden vi hadde seilt om natten, men det er enfin måte å komme seg kjapt frem på og vi hadde en fin tur. Det var mye uvær over Guadeloupe, men det holdt seg heldigvis over øya. Vinden opp langs hele Guadeloupe var veldig uforutsigbar og kastete, men det bedret seg når vi kom oss vekk fra øya.
Vi fant ut at vi skulle til Simson bay. Dette er en bukt som er helt beskyttet og svært populær blant alle de store yatchene. For å komme inn i bukta må de åpne opp en bro, slik at båtene kan komme gjennom. Broa åpnes 3 ganger om dagen for inngående trafikk og vi måtte vi treffe på broåpningstidspunktet. Det klarte vi akkurat! Vi kom frem 16:55 og trodde vi var ute i god tid, da guideboka sa broåpningen var 17:30…men den åpnet seg 17:00 og det viste seg at det var siste broåpning den dagen. SÅ det var godt vi kjørte på og ikke stolte på guideboka:-)

Vi fikk så besøk av Trond og Karoline på Time Out. Vi hadde en lang koselig kveld med trening, kjas, Uno og deilig grillmiddag. Vi er så heldige å ha møtt på en ex-proff fotballspiller i Trond og han har laget et skikkelig treningsopplegg til Jonas. Så neste morgen fikk Jonas en treningsøkt til med Trond og mamma ble choachet som trener. Tusen takk Trond!! Det var kjempegøy!

Neste dag var det tur rundt på øya og her var det mye stooore fiiine båter, noen stooore gode båtbutikker, bra matbutikk og McDonalds!! Så dagen ble bra både for store og små…

Vi dro så videre og de voksne tok en kjapp tur innom Phillipsburg, mens barna satt ankervakt i båten. Dette er stoppplass for alle cruicebåtene. Så her var det mye fiiiine butikker og vi fikk tak i alt vi skulle ha:-) Fotoapperatet vår konket ut på vei opp til St. Maarten og det er jo krise!! Vi er helt avhengig, så vi desperate etter et nytt og det hadde de:-) Jon har lett etter nye Teva sandaler siden turen startet og ENDELIG fant han noen!! Er det noe du trenger, så er det stor sjans for at de har det her!!

Deretter dro vi til en liten ubebodd øy, Ile Fourchue mellom St. Maaten og St. Barth.
Her var det nydelig! Det blåste godt, men vi lå veldig fint på mooring:-)
Vi fikk sjekket ut øya både til lands og til vanns….



Rebekka med utsikt over ankerplassen.

Vi må lukte på blomster, selv om kaktusene ikke lukter noe spesielt….
men det var mange av dem her...

Phu…det var tungt og bratt her!!

Jonas oppe på første topp!

Kan vi gå opp hit???
Oppe på toppen!!
Det er ganske bratt her...

Nydelige barske fjell!!
Fra en topp til en annen...
En fjellgjeit på vei opp...

Kan vi få sove her i natt?? Please!!!
Fint her:-)

Denne øya var hyppig besøkt av charterbåter og de laget mye show. Det er mye læring i å se på at andre gjør tabber….Det er tydelig at de blir fortalt å ta opp seilet mens de ligger på mooring eller anker. For det gjør de uavhengig av hvor de ligger i forhold til andre båter. Den ene båten tok opp seilet, satte slepesnoren til jolla først fast i mooringen, deretter i propellen før de nesten føk på land. De fikk ut ankeret mens de dykket tauet løs fra propellen. Men seilet sto oppe og slo, båten svingte godt i den kastete vinden midt i mellom 2 båter. De fikk ned seilet etter tilsnakk og opp ankeret og kom seg ut…uff og huff. Det gikk godt, men de kunne like godt endt opp på land om ankeret ikke hadde sittet….

Denne katamaranen har havnet på land og blitt der….

Gøy å se inni båten….
Jonas oppå bommen...

Gøy å leke med gummijolla...
 
Gøy med slengtøy!!
Vi dro videre til St. Barth. Dette er en skikkelig chick øy, med masse fine dyre butikker så her gjaldt det å holde på lommeboka;-) De hadde bra matbutikk, og hvilken lykke å få tak i god rømme:-) Så fikk vi sjekket inn. For et styr den inn/utsjekkinga er!! Vi må tilbake til samme plass for å sjekke ut.
Vi la oss på bøye i bukta Columbrier. Her var det fint! Bukta er ganske usjenert, da det ikke finnes vei helt ut og de fleste gjestene kommer vannveien. Her var det krystallklart vann, rokker, masse landskilpadder, havskilpadder og fisk. Vi fikk til og med matet en liten hai…
Hher var det så fint at vi ble i tre netter. Vi fikk snorkla, bada og slappet av samt gjordt masse skole. Vi syns ikke det er så lett å ha skole når vi reiser, så det blir heller noen effektive dager innimellom når vi er på en plass. Kidza vil gjøre alle oppgavene i alle bøkene vi fikk med fra skolen, så de har litt å jobbe seg gjennom….Likevel begynner de å komme seg gjennom pensum nå, så får vi bare håpe de har lært det skikkelig!
Her var det superyatene som stod for underholdningen. Det virker ikke som de er så vant til å ankre opp…De kom og dro , la anker og flyttet på seg…De er så store at de gjør litt utav seg! Vi hadde en båt som la ankeret litt foran oss og endte opp rett bak oss. Heldigvis skjønte de tegningen tilslutt og flyttet seg….Det er nok ikke så herlig å bli most av en superyatch!!

Gøy å bade!!
Her var det kjappe og store bølger til tider, så det gjalt å følge med:-)
Endelig et bilde av en av de mange havskilpaddene her.
De er vanskelige å få bilde av, de forsvinner ned i havdypet med en gang kameraet er klart...

Nyyyt!

Det er mye rollelek ombord og her er jo Hanna bare knallkul!!

Jonas klar for frokost:-)

Det ble mange fine solnedganger her….

Nemen, Se!
Her kommer jo Time Out i finværet...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar