lørdag 8. november 2014

Nå er vi klar…??


Ja, da har vi hatt en siste uke med forbredelser og masse ARC+ opplegg. 
Uken har gått fort og fint!! Vi har hatt det kjempegøy:-) Heldigvis ble ingen smittet av Renate...


Jonas, Sara og Rebekka i optimiskjoller, på vei ut av havnen. De skal ut på sjøen….
Barna har storkost seg på barneklubb med optimist seiling, prøve av livbåt, besøk på museum og arkeologisk sted. Det var gøy å komme hjem å fortelle!! Jonas har fått seg en ny kompis, Jarek en sveitsisk gutt på 12 år. De har det kjempe hyggelig sammen!! Han har play-station i sin båt, og gjett om det er populært??

Jonas, Sara og Renate fikk prøve en livbåt i basseng. Det var  artig!!


Vi har handlet inn mat og drikke som aldri før…


Seminarene var kjempebra. Vi lært hvordan vi skal få gulerøttene til å være gode i over tre uker, hvordan vi skal utføre en tre minutters riggsjekk hver dag, hvordan preventer skal og ikke skal monteres, hvordan været kommer til å bli, hvordan hjemveien er til sjøs, hvor mye søppel og plastik det er i sjøen, hvordan det er på Cape Verde og St.Lucia og mange andre nyttige saker. Vi på Delphia skal delta i et forskningsarbeid ved å samle inn 6 flasker med sjøvann som skal analyseres for å kartlegge mengden av små plastikkpartikler i de store verdenshavene.

Sofabeskyttelsen ble ferdig!!
"Jerry the rigger" har sjekket riggen, den var solid og god! Det er godt å vite får man legger ut på en havkryssing.... Riggen var litt løs og ble strammet opp. Vi lærte enda mer om rigging. Jon fikk til og med jobbtilbud...;-)
Alt er nå på plass. Satelitttelefonen funker, spribommen montert, duo-gen montering forsterket, seilene fikset på, alt av sikkerhetsutstyr er på plass, mat og drikke er ombord…vi er klar..!!?!

Onsdag kveld var det kostymeparty med tema: 1001 Arabian Nights.
Vi stillte mannsterke opp. Det var mange fantastiske kostymer der…og våre kidz vant pris for beste barnecrew:-) Gratis drikke og dessertbiter var en stor suksees! Barna syns det var rart med alle de voksne som danset så rart…alt de får oppleve på denne turen;-)

Sara er klar!!
Hanna er klar!!

Jonas er klar!!

Rebekka i farta...

Familien Svendsen i arabisk stil….
Prisvinnere…litt dårlig bilde, da vi ikke helt skjømnte hva som skjedde...
Jonas og kompis i lik kostyme...


Fredag kom mormor og besta. Det var kjempekoselig med besøk! Vi fikk julegaver og andre gaver, og får sendt hjem varmt tøy vi ikke bruker!! Vi måttte ta de med på en liten seiltur å vise skuta. Vi fikk fylt disel og prøvd seilene. Det var grumsert sjø og fin vind( 12-15 knop), så Delphia gikk godt over 7 knop!! Bølgene gjorde dessverre slik at Merete spøy, så det ble ingen god førstereise for henne:-(
Vi fikk også litt action, da vi kom i veien for et svært konteinerskip og losbåten kom etter oss med lysene blinkende…vi jibbet oss fint ut av situasjonen…

Sååååå koselig med besøk:-)


Mormor med en sovende Hanna i fanget- veldig koselig!!
Besta storkoste seg med action og kaffi på sjøen!!


Fredag kveld var det avskjedsparty. Kidza var i båten med besteforeldrene, og Jon og Renate kunne få minglet uten å bli dradd i- hærlig opplvelse!! Det var et flott party med et forrykende danseshow, dessverre hadde vi ikke kamera med…Det store temaet var hendicap beregningene og vi fikk ca 0,9…Så var tid  vil multipliseres med 0,9 for å få endelig tid som da konkurrerer med de andre båtenes korrigerte tid. Motortid blir så visstnok lagt tid den korrigerte tiden. Dette er slik at vi kan konkurrere med alle de andre store og små båtene….Dette er nå litt nytt for oss, men er fint tema å tulle over på en avskjedsfest;-)


Skippers briefing….
I dag lørdag var det skippers brifing. Der fikk vi all nødvendig informasjon og er nå ganske så klar til avgang….Det er meldt gost med vind, så turen vil sansynligvis gå fort og greit!! Vi håper å vært på Cape Verde fredag kveld, lørdag morgen….

Båten er ryddet og vasket og det er bare den siste shoppingrunden igjen; ferskt brød, frukt og grønnsaker må handles i dag. Jon har handlet dykkeutstyr og har litt småplukk igjen å fikse  alltid litt småplukk igjen…), men nå nærmer det seg fort…og snart kan eventyret ut i den store vide verden begynne.

Dere kan følge båten vår på ARC sin hjemmeside,(www.worldcruising.com/arc). Der skal det være en fleet wiever (flåtekikker) der kan dere trykke på Delphia også få opp posisjonen vår. Det er også gratis å sende sms til sattelittelefonen vår mens vi er underveis på +881621419808. Det må da gjøres gjennom iridiums hjemmeside over internett. Livstegn fra dere der hjemme er kjempekoselig når vi er ute på den store sjøen og vil bli sterkt verdsatt!! Gi gjerne beskjed hvordan vi ligger an….

4 kommentarer:

  1. Snakket med Jon i telefonen i dag,mens jeg syklet heim fra Heimdalsheia. Nå ønsker vi dere selvsagt en umåtelig god tur over Atlanterhavet. Her er det nå typisk grått høstvær med regn og litt kjølig. Jeg fant forresten bra med kantarell på turen heim. Roar var på besøk- det var kjempekoselig. Hils alle ombord.
    pappa

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, Wiggo:) Her er det ikke mye grått og kjølig…Vi har storkost oss ned hit til Kapp Verde og satser på at turen over til Karibien blir like fin:) Hilsen alle oss

      Slett
  2. Hei! Nå har jeg funnet bloggen deres. Veldig spennende å lese om alt dere opplever. Vi er en familie på 5 som skal seile ett år fra juni 2015. Jeg lurer spesielt på hvordan det går med barna ombord. Blir det vanskelig å fylle tiden i sjøen, eller kommer man inni det på et vis? Hvordan er det med skole- går det an å få til noe regelmessig, og hvordan er motivasjonen?
    Jeg ønsker dere en god tur over til Kapp Verde, og kommer til å følge bloggen videre:) Hilsen Elisabeth Brattum (Friskustur.blogspot.com)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Elisabeth. Det går fint med barn ombord. Timene på sjøen er ike de gøyeste, men de klarer seg bra:-) Når sjøen er fin, finner de på ting, leker etc. Jeg legger ut mange bilder av ulike aktiviteter fra vår ukes tur ned hit….Så ja man kommer inni det, men må jo være litt oppfinsom etterhvert som dagene går. Dagene er jo veldig ulike på sjøen og det blir dagen preget av. Det er lurt å ha med litt ting de kan styre med, og i dårlig vær får våre barn lov å spille I-pad og se film, da glemmer de det dårlige været…
      Skolen går greit. Barna er opptatt av å lære alt de lærer hjemme, så de skjønner de må bruke tid på den. det er jo ikke det gøyeste å gjøre på nye eksotiske steder, men men….De er flinke så vi bruker ikke like mye tid som hjemm. På lange seilturer maser ikke jeg på skole, da får de jobbe om de føler for det…det er jo en fin ting å bruke tiden på underveis, men ikke så lett å skrive og lese i mye bølger og vær… Lykke til med forbredelser og gled dere til et fantastisk år neste år!!
      Hilsen Renate

      Slett