tirsdag 16. juni 2015

Norge!!

Endelig på norsk jord:-)
Seilasen opp til Fredrikshavn gikk fort. Vi seilte i 20-25 knops vind fra siden med fullt hovedseil og litt mindre forseil, og gjorde 8-9 knop. Vi kom dermed tidlig frem til Fredrikshavn og fikk god til å rydde oss ut av båten. Innkjørselen til marinaen var av den spennende sorten…mye vind, smal inngang og grundt vann. Ekkoloddet viste under 2 meter…og det kjennes i magen når båten er rundt 2 meter dyp.. Heldigvis var det bare gjørmebunn og vi gikk ikke i….Vi tok toget til superspeed og kom oss over Skagerak i superfart!!
Vi var spente der på båten. Hvordan ville det bli å komme hjem? Men mest av alt gledet vi oss….vi hadde vært  borte i et år og skulle nå hjem. Det føltes rart!! Når vi gikk i land natt til fredag ble vi møtt av velkomstkomitee med norsk flagg og masse klemmer!! Det var superkoselig:-)

Hanna rakk førskoledagen og vi hadde stor isfest på terrassen på fredag ettermiddag! Trampolinen kom opp i en raserfart, og vi spiste 20 liter med is:-)
Søndag kveld dro så Jon og Renate ned igjen til Delphia i Danmark. Utpå mandagen løyet vinden som meldt og vi dro avgårde. Vi satte på motoren, og den forble på til vi kjørte inn til Kristiansand tirsdag formiddag. Vi hadde en svært rolig overfart, med lite vind og bølger og nydelig sjø!!

Vi har lange vakre solnedganger og soloppganger her i nord!!

Vakkert!!
Sjøen og himmelen går helt i ett:-)

Endelig kom Delphia til Norge!!!
Sommeren er kaldere her, så dunjakka var go å ha;-)
Det var rart å seile inn i Kristiansand. Det har vi aldri har gjordt før, så det var noe nytt på et kjent sted. Det var artig å komme til Norge på den måten:-)
Delphia ligger nå godt fortøyd i Korsvik, et steinkast fra oss
og vi håper på noen fine seilturer i sommer om hun ikke havner i andre hender et annet sted i landet….
Vi har hatt en strålende tur:-) Takk for følge!!
Nå innhenter hverdagen oss, og det er skole, jobb og jobbsøking som står på programmet! Vi har virkelig nytt et år i anderledesland, med mye tid sammen og mange anderledes opplevelser. Mange nye steder og nye bekjentskap. Vi har virkelig levd livet og fått ha masse tid isammen! Det har vært superfint. Men det skal bli godt å komme tilbake til venner og familie, hus og hage, trening og kiwi. Det er jammen herlig å komme hjem til det samme gamle kjente etter et år med stadig nye matbutikker, matvarer, valuta, språk, byer, havner, mennesker…ja alt!
Det blir godt å komme tilbake i hverdagen, men vi vil nok savne friåret vårt:-)

3 kommentarer:

  1. Hei, og velkommen tilbake til gamlelandet! Har vært fint å følge dere på bloggen, og drømme seg bort fra vestlandsvær:) Kanskje vi sees til sommeren, vi skal være på Langenes noen dager i begynnelsen av Juli.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Hærlig å komme tilbake:-) Det hadde vært veldig hyggelig å treffes! Vi kommer gjerne en tur ut på Lagenes når dere er der, eller dere kan ta en tur til oss her på søm?? Snakkes!!

      Slett
  2. Dette var en kjempespennende tur!! Så flott! Skulle ønske vi var ikke sjøsyke :((
    Har barna begynt på skolen eller fortsetter dere med hjemmeundervisningen?

    SvarSlett