mandag 21. juli 2014

Montenegro 7-13 Juli



Vi tøffet ut fra Dubrovnic og fikk sett gamlebyen fra sjøsiden….

Vakkert!!














Tiden underveis blir brukt til så mangt:

Hanna leser bok
Mamma og Sara leser bok

Leke i båt opppå båt
Styre båten

Sitte i gummibåt


Sove….
Spise….frokost på vei ut av Dubrovnic


Lese, regne og spille på I-pad. "King of math" er superpopulært.
Jonas er konge, Rebekka er prisesse, Sara er prinsesse og Hanna er dronning:-)



Vi fant tilslutt frem til riktig havn for utsjekk av Kroatia, men de godtok ikke at båten lå på anker i bukta. Den måtte nemlig legge til ved bryggen, og der måtte vi betale 100 kuna (ca 110 NOK) for å ligge mens utsjekkingen pågikk…også måtte Jon ha på sandaler!!
Utsjekkinga tok sin tid, da tolleren forsøkte seg på at vi måtte betale moms for Delphia (båten) til Kroatia!!! De luringene… det er godt Jon kan snakke for seg og fikk fortalt tolleren hvordan reglene er. Resten av gjengen benyttet ventetiden på lekeplass og til en dukkert mellom båten og kaia....det var den  måten vi kunne komme oss i land på. Båten ble nemlig fortøyd 3-4 meter unna land slik at landgangen var for kort og kun Jon klarte å hoppe….

Innsjekkinga til Montenegro gikk greit når vi først fant den rette bygningen. De er ikke akkurat gode på skilting….det er faktisk mye enklere med bil, da kommer man direkte til tolla, mens med båt må man lete;-)

Vel inne i Montenegro, var det ”bay of Kotor” som sto for tur.

På vei inn Middelhavets eneste "fjord".


I bunnen av fjorden er det en "gamlelby" med en stor festning rundt. De har bygget på den i over 1000 år mellom 800-1800 e.Kr. Vi fikk oss en ettermiddag inne i gamlebyen.

Sara, Rebekka, Jonas Hanna og Jon utenfor murene.

Det er mange kirker her. Sara er her utenfor en av dem.
De har is her også….
Kotor by night…Fin utsikt fra  båten!!


Vi hadde også en dag hvor vi var på museum og gikk opp de 1350 trappetrinnene til toppen av festningen på 206 moh. Det er utrolig hva de har laget i gamledager! Vi ble også forundret over hvor lite innbyggerne her har gjort ut av festningsverket, det har mye utbedringspotensialet.
Det var mange trappetrinn for en femåring…phu!!!

Hanna halvveis til toppen...























Noen har lengre og tyngre vei hjem enn andre...
Det er bratt her...
Kidza i en trapp til et av husene i festningsverket.




Jonas fant noe å klatre på….akkurat skummelt nok for en 11 åring!


Endelig var vi på toppen!

Taco på vei ut av bukta…vi drar videre til Hellas!

Vel ute av kotorbukta møtte vi på regn, lyn og torden. Så vi la oss til på en moring i en lite bukt. Her var det en liten fin fiskerestaurant som serverte oss det nydeligste fiskemåltidJ Grillet red snapper med potet/spinat blanding…nam!!

 Det er visstnok svært uvanlig med regn nå i juli, men her regner det mye!!


Deretter bar det videre til Bar. Her havnet vi i midt i russernes ”syden”.



Lange promenader med cafeer, restauranter og morro for barna. Tivoli var gøy!!
Fotballen er alltid med:-)






Ellers gikk ”barne” doen i stykker etter ett par dager på sjøen….de elektriske doene er ganske sensitive!! Det er godt vi har med oss en som kan fikse. Det var visstnok en plommestein som tettet pumpemekanismen, dette er nå utbedret og doen funker igjen. Men vi må passe på hva vi putter i magen vår;-) Det er mye å fikse ombord på en båt, gummibåtens lekkasjer har blitt identifisert og utbedret.

Nå sitter vi å venter på at tollerne skal komme på jobb, slik at de kan foreta utsjekk fra Montenegro. Så venter en tur på ca 150 nautiske mil sjøveien til Hellas. Der gleder vi oss til å treffe mormor & besta på Korfu! Vi må bare passe på å komme langt nok ut fra Albanias kyst, slik at vi ikke seiler på noen miner!!!

Jeg kan fortelle at alt gikk bra og at vi kom oss trygt frem til Hellas!!
Vi har hatt problemer med å komme på nett... først har slitt med elendige nettforhold i havnene, og da vi endelig fikk gresk sim-kort klarte ikke macen å lade i seilbåten (mulig den er avhengig av landstrøm for å lade?) Vi fikk ladet den i leiligheten til mamma og pappa og den har nå strøm. Man får et annet forhold til strøm på en seilbåt! Nå sitter jeg på en cafe med gratis wi-fi i korfu town og det er skikkelig luksus:-)
Mer oppdattering om Hellas kommer fortløpende…men det tar litt tid å skive og laste opp bileder, så jeg må ta det når det passer;-)


4 kommentarer:

  1. Ser ut som dere koser dere masse på tur. Gøy å lese om ferden deres. Aleksander hilser masse til Jonas.

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi koser oss ja:-) Så bra at det er gøy å lese!! Jonas hilser masse til Alexander…og håper dere får til å komme på besøk!

      Slett
  2. Veldig gøy å lese, Renate :)
    Hilsen Lisbeth og Milla <3

    SvarSlett
  3. Så gøy å se hvordan dere har det. Og at dere koser dere på tur. Hilsen anita christer og sofie

    SvarSlett